Volebná komisia nezaregistrovala jedného kandidáta na primátora

11.10.2010 Bardejov

Bardejov 11. októbra (TASR) – Miestna volebná komisia (MsVK) v Bardejove nezaregistrovala nezávislého kandidáta Antona Vaška, ktorý sa v nadchádzajúcich komunálnych voľbách mienil uchádzať o funkciu primátora mesta. TASR ...
Ten konštatoval, že členovia komisie skúmali príslušnú dokumentáciu potrebnú pre registráciu kandidátov. Keďže Vaško kandidoval ako nezávislý, musel predložiť aj petíciu s minimálne 400 podpismi voličov.
\"Miestna volebná komisia pri skúmaní hárkov zistila, že pri viacerých podpisoch nie je uvedený plný názov obce, ale iba skratka BJ, čo legislatíva nepripúšťa. Komisia tieto podpisy neuznala a po ich odčítaní z celkového počtu, kandidát nedosiahol potrebné množstvo pre registráciu, \" vysvetlil Kuruc.
Dodal, že nezaregistrovaný kandidát má právo obrátiť sa do troch dní od rozhodnutia komisie na okresný súd s návrhom na vydanie rozhodnutia o registrácii. V prípade, že mu súd vyhovie, komisia je povinná do 24 hodín kandidáta zaregistrovať.
Zatiaľ MsVK zaregistrovala dvoch kandidátov na primátora. Prvým je súčasný primátor mesta Boris Hanuščák (Smer-SD), ktorého okrem materskej strany podporujú aj ĽS-HZDS, SNS, HZD, KSS, Združenie robotníkov Slovenska a Úsvit. Kandidátom koalície KDH, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd je 36-ročný riaditeľ základnej školy Martin Šmilňák.
V prípade volieb do mestského zastupiteľstva komisia zaregistrovala spolu 78 kandidátov na poslancov. Pre nedostatky týkajúce sa petičných hárkov MsVK nezaregistrovala jedného nezávislého kandidáta.
 

Vyberte región